Onur Haftamız Başlıyor

Onur Haftamız Başlıyor
09 Mayıs 2022 Pazartesi 11:00

banner9

Onur haftamız başlıyor. 17 Mayıs’ta, her yıl olduğu gibi, yine, sokaklarda olacağız. “Ailem Benim Gailem” sloganı altında gerçekleşecek etkinlikler, 17 Mayıs’ta Kıbrıs Onur yürüyüşü ardından yapılacak onur partisi ile son bulacak.

Gailemiz ailemiz çünkü her alanda nasıl aile olunacağı öğretiliyor bizlere. Makul ailenin nasıl olduğu; okul kitaplarında, iş yerlerinde, sosyal çevrelerde tekrar tekrar inşa ediliyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir çalıştayda çekirdek ailenin ‘bir anne, bir baba ve çocuklardan’ oluştuğu anlatılıyor. Normun dışındaki her türlü aile yapısı yok sayılıyor. Konu eşcinselliğe gelince ‘çocuklarımıza nasıl anlatırız’ diye soruluyor. Ev içi şiddet yaşanınca, polis, ‘aile arasındaki meselelere karışamayız’ diyor. LGBTİ+’lara yönelik şiddet kamusal alanlarda meşru görülürken ‘eşcinselliğe saygımız var fakat gözümüze sokmasınlar ne yapacaklarsa evlerinde yapsınlar’ deniyor. Halkın seçtiği bir milletvekili, maalesef ki, ‘bizim örf adetimizde böyle şeyler yoktur elhamdülillah Müslümanız’ diyebiliyor.

Tüm bu söylemlere ve uygulamalara karşı sesimizi yükseltiyoruz ve tekrardan haykırıyoruz: Hayatın her alanında LGBTİ+’lar vardır ve var olmaya devam edecektir. Dolu dolu geçecek bir haftada bizlerle birlikte olun, 17 Mayıs’ta Suitex önünde buluşalım ve hep birlikte yürüyelim.

17 Mayıs Organizasyon Komitesi:

Kuir Kıbrıs Derneği

Queer Collective Cy

Centre for Sustainable Peace and Democratic Development-SeeD

Yeni Enternasyonalist Sol - Νέα Διεθνιστική Αριστερά - The New Internationalist Left

Özgür ve Asi - Unchained Rebel Women Cy - Μαχητικές και

ΕλεύθερεςAkdeniz Avrupa Sanat Derneği –EMAA

VOIS

Mülteci Hakları Derneği

Mağusa Gençlik Birliği

Sol Hareket

CTP Kadın Örgütü

CTP Gençlik Örgütü

TDP Gençlik Örgütü

TDP TOCEK

HP-TCEK

Baraka

Baraka Kültür Merkezi

Bağımsızlık Yolu

Bireysel katılımcılar


Etiketler; #onur haftası

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.