Özersay: Umarım Tarihi Fırsatı Kaçırmayız

Özersay: Umarım Tarihi Fırsatı Kaçırmayız
10 Mart 2022 Perşembe 12:43

banner9

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Türkiye yıllar sonra yeniden İsrail ile ilişkilerini yeniden daha üst seviyelere çıkarıyor. Başlangıç noktasının ENERJİDE İŞBİRLİĞİ olması son derece kritiktir ve uzun yıllardır Doğu Akdeniz’de tüm ilgili aktörler arasında İŞBİRLİĞİ modeli geliştirilmeli yaklaşımımızın gerçekçi bir vizyon olduğunu doğrulamaktadır. Bu yeni gelişmeler Kıbrıs Türküne Türkiye ile birlikte Doğu Akdeniz’de oyun kurucu bir aktör olma imkanı verebilir.

Ancak bugün ülkenin içinde bulunduğu siyasi koşullar değişmez, ülkemizi bu konuda temsil edenler derhal Kıbrıs Türk iradesini öne çıkaracak bir vizyonu proaktif bir diplomasiyle uygulamaya koyamazlarsa (ki benim bu şartlarda böyle bir beklentim yoktur), Kıbrıs Türk Halkı tarihi bir fırsatı kaçırmış olacak, yazık olacak. Rusya-Ukrayna-Batı krizi doğal gaz konusunda da bölgesel barış ve istikrar açısından da Kıbrıs adasının ve çevresindeki kaynakların önemini artırmıştır. Umarım bu dönemde ülkeyi temsil etme yetkisine sahip olanlar Halk olarak bu fırsatı kaçırmamıza neden olmazlar.

Kaynak:Gündem Kıbrıs


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.