banner7

Rumlar’dan yeni küstahlık!

Rum Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Orta Eğitim ve Mesleki Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü tüm ortaokul ve liseler arasında “1974 Kıbrıs’ta Türk İşgali” konulu afiş, karikatür ve resimli hikâye-çizgi roman yarışması düzenliyor.

Rumlar’dan yeni küstahlık!
07 Ocak 2024 Pazar 09:37

banner9

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, küstahlıklarına bir yenisini daha ekledi. Her defasında Türk düşmanlığını kışkırtan provakasyonlarda bulunan Rumlar bu defa okul çağındaki çocuklara yönelik olarak “1974 Kıbrıs’ta Türk İşgali” temalı yarışma düzenleme kararı aldı.

Rum devlet ve özel ortaokul, lise, teknik okul öğrencilerine yönelik “Kıbrıs ve/veya Yunan ve veya dünya tarihi ile ilgili yarışmanın bu yılki ana teması “1974 Kıbrıs’ta Türk işgali” oldu.

Öğrencilerin bireysel veya 5 kişiyi aşmayacak gruplar halinde, boş zamanlarında hazırlamaları gereken “eserlerin” özgün olması, daha önce yayınlanmış herhangi bir eserden esinlenilmemiş olması gerekiyor.  Öğrencilerden ayrıca, her bir eser için ilham veren tarihi olayların, eserin sunumunun anlatıldığı, eserde kullanılan sembol, şekil ve sözlü yorumların çözümlerinin yer aldığı 120-150 kelimelik metin de isteniyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.