Sucuoğlu’ndan İlk Değerlendirme

Sucuoğlu’ndan İlk Değerlendirme
20 Nisan 2022 Çarşamba 17:45

banner9

Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetinin istifası bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylandı. Sucuoğlu ilk açıklamayı UBP Genel Merkezi önünde yaparak hükümet kurma görevinin yeniden kendisine verileceğini söyledi.

Sucuoğlu yeni hükümetin yine UBP-DP-YDP koalisyonundan olacağını ima ederken kabineden isim değişikli olacak dedi.

Faiz Sucuoğlu’nun konuşması şöyle:

Birlikte uzun bir toplantı yaptık. Cumhurbaşkanı hükümetin istifasını karına onay verdi. Cumhurbaşkanımız ‘Ben o sorumluğu alıyorum’ dedi. Biz teşekkür ettik. En kısa sürede görevlendirme olacak ve yeniden süreç başlayacak. “Hükümet kurma görevi size mi verilecek?” sorusu üzerine devam eden Sucuoğlu: Evet o şekilde konuştuk. Ben de ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntıları aktardım.

En kısa sürede yeni hükümeti kurmak gerekir. Uzun uzun konuştuk 1-2 gün içerisinde hükümeti kurma görevi verilecek.

Biz hükümetin istifası verdik ama ile de bize vermek zaruretiniz olmasın dedim. Ana muhalefete de verebilirsiniz onlar denesin eğer tutturabilirlerse o da bir alternatiftir olmazsa yine görev bize gelebilir dedim.

“Hükümeti yeniden siz kurarsanız ne değişecek” sorusu üzerine Sucuoğlu “Bazı isimler değişecek” yanıtını verdi.

“Sunat bey görevden alınabilirdi neden hükümet bozuldu” sorusu üzerine Sucuoğlu şöyle devam etti: Cumhurbaşkanımız böyle uygun gördü. Ben de aynı şeyleri sordum cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanımız görevlendirmeyi kısa sürede yapacağını söyledi.


Etiketler; #faiz sucuoğlu

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.