Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Alsancak Belediyesi Arasında “Tasarım ve İşbirliği Protokolü” İmzalandı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Alsancak Belediyesi Arasında “Tasarım ve İşbirliği Protokolü” İmzalandı.
07 Temmuz 2022 Perşembe 11:42

banner9

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran, İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin 2017-2018 Bahar Dönemi kapsamında OldMilos tesislerinde yapılan “Butik Hotel” konulu bitirme projelerinin içinden en başarılı olanının imzalanan protokol kapsamında Belediye tarafından hayata geçirilmesinin amaçlandığı kaydetti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Alsancak Belediyesi ile imzalanan protokol ile turizm alanına katkı sağlanacağını belirterek, üniversitenin bu tür toplumsal projelere katkı koymaya devam edeceğinin altını çizdi. Nadiri, “Amacımız, hem belediyemiz hem de üniversitemizdeki akademisyen ve öğrencilerimizin gerçek projeler üzerinde çalışarak, kendi bilgi ve birikimlerini topluma yansıtmalarına olanak sağlayacak daha nice projeleri hayata geçirmektir” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak akademisyenlerin bilgi birikimlerini toplumla paylaşabilmenin önemli olduğuna inandıklarını belirten Rektör Halil Nadiri, öğrencilerini toplumdaki çeşitli konular kapsamında katkı yapabilecekleri düzeye taşımayı amaçladıklarını da kaydetti.

Alsancak Belediye Başkan Fırat Ataser ise proje kapsamında yapılan işbirliği ile bölgesel kalkınma çalışmalarına katkı sağlayabilecek çok önemli bir adım atıldığını belirtti. Başkan Ataser konuşmasında projenin oluşumuna katkılarından dolayı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne teşekkür etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.