banner7

KTÖS’ten Ayla Dalgalan çağrısı: Ölümü soruşturulsun

KTÖS, yanlış kan verilmesi sonucu yaşamını yitiren Öğretmen Ayla Dalgalan’ın hayatına mal olan bu şüpheli durumunun soruşturulması için Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’ne çağrıda bulundu.

KTÖS’ten Ayla Dalgalan çağrısı: Ölümü soruşturulsun
13 Mayıs 2024 Pazartesi 08:44

banner9

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yanlış kan verilmesi sonucu hayatını kaybeden Öğretmen Ayla Dalgalan’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Dalgalan’a rahatsızlığından dolayı düzenli kan almasına rağmen, yanlış kan verilmesi olayının sorgulanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, olayın soruşturulması için Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’ne çağrıda bulunuldu.

KTÖS’ün açıklaması şöyle:

“Üyemiz Ayla Dalgalan, orak anemisi, mitral kapak yetmezliği ve yanlış kan transfüzyonu (dışardan kan alma) tanısıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesine, öğretmen camiamıza ve tüm sevenlerine sabır dileriz.

Rahatsızlığından dolayı düzenli kan almasına rağmen yanlış kan verilmesi olayı sorgulanmalıdır.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin bir insanın hayatına mal olan bu şüpheli durumu soruşturacağına ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’nin de ‘Hasta Hakları Avrupa Sözleşmesi’nde belirttiği gibi hasta haklarını savunacağına güveniyoruz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.