Pakistan'da maden ocağındaki patlamada 6 kişi öldü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde bir maden ocağında meydana gelen patlamada 6 madenci hayatını kaybetti.

Pakistan'da maden ocağındaki patlamada 6 kişi öldü
04 Mart 2023 Cumartesi 10:33

banner9

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde bir maden ocağında meydana gelen patlamada 6 madenci hayatını kaybetti.

Yetkililer, Belucistan'ın Harnai bölgesindeki bir kömür madeni ocağında, biriken metan gazı nedeniyle dün patlama olduğunu açıkladı.

Patlamanın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 24 saat sürdüğünü söyleyen yetkililer, 5 madencinin kurtarıldığını belirtti.

Yetkililer, patlamada 6 madencinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Eyalet Başbakanı Abdul Kuddüs Bizenjo, hayatını kaybedenlerle ilgili taziye mesajı yayımlarken, maden ocaklarında güvenlik önlemleriyle ilgili kapsamlı rapor hazırlanmasını istedi.

Öte yandan, Pakistan Maden İşçileri Birliği Başkanı Pir Muhammed Kakar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümet yetkililerine defalarca hatırlatmalarına rağmen madencilerin çok tehlikeli şartlar altında çalıştıklarını söyledi.

Kakar, bu tür hadiseler sebebiyle son birkaç yılda çok sayıda kişinin öldüğünü belirterek, "Fakat bu durum kimsenin umrunda değil. Bunlar maden değil ölüm çukuru." dedi.

Pakistan'da maden ocağı sahipleri, ocaklarda güvenlik önlemlerini almadıkları ve gereken ekipmanları kurmadıkları gerekçesiyle eleştiriliyor.

Belucistan'ın Ketta şehrindeki bir maden ocağında 5 Şubat'ta meydana gelen patlamada 4 madenci hayatını kaybetmişti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.