Ahmet Savaşan'ın büyük başarısı

Usta gazeteci Gökhan Altıner pandemi koşullarına rağmen Kıbrıs Türkü’nün uluslararası platformda elde ettiği başarı hikayelerinden birini köşesine taşıdı.

Ahmet Savaşan'ın büyük başarısı
07 Temmuz 2021 Çarşamba 11:12

banner9

Usta gazeteci Gökhan Altıner pandemi koşullarına rağmen Kıbrıs Türkü’nün uluslararası platformda elde ettiği başarı hikayelerinden birini köşesine taşıdı. Altıner Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan’ın 58 ülkenin katıldığı Kiev’deki formda KKTC bayrağını nasıl dalgalandırdığını şu sözlerle anlattı.
“Kurduğumuz ama yeteri kadar sahip çıkmadığımız KKTC Devleti’nin görünürlüğü ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar gün geçtikçe artıyor.
Bu başarıların neler olduğuna ve kimlerin çabaları ile elde edildiğine baktığımızda Dr. Ahmet Savaşan ismi göze çarpıyor. Savaşan, uluslararası alanda kurduğu ilişkiler ile 58 ülkenin yer aldığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde KKTC’nin başkan yardımcısı ülke seçilmesini sağladı. Konseyin üçüncü dönem başkan yardımcısı seçilen Ahmet Savaşan gelen yıl Dünya başkanlığını KKTC’ye getirmek için de aday olacağının sinyalini Kiev’de verdi. Bu gerek kendisi gerekse de ülkemiz için önemli bir hedef. Savaşan bu başarının elde edilmesinde Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun ve Türkiye’nin desteği ve katkılarının büyük olduğunu açıklamıştı.
Kim ne derse desin Ahmet Savaşan; gerek 20 yıldan fazla üst düzey yönetici olarak özel sektörde elde ettiği başarıları, gerekse UBP’li kimliği ile parti meclisi ve MYK’sında aldığı görevler, gerekse de pandemi gibi çok zorlu bir süreçte Başbakanlık Başdanışmanı olarak sürdürdüğü çalışmalar ile hem ülkemizde hem de Dünya’da sağlık, turizm ve siyaset alanlarında iyi bir kariyer yapmayı başarmıştır. Savaşan’ın duyarlı kişiliği ile insanlara yardım etmek için yaptıklarını burada anlatacak değilim”.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.