418 milyar doları kuruşuna kadar getireceğim

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve ittifakta yer alan partilerin liderleri açıklamalarda bulundu. En son kürsüye çıkan cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "O dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar getireceğim" dedi

418 milyar doları kuruşuna kadar getireceğim
01 Mayıs 2023 Pazartesi 08:48

banner9

Millet İttifakı'nın İzmir'de, Kordon Boyunun Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları arasında düzenlediği miting başladı. Mitinge vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Vekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili adayı Deniz Yücel, CHPli belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Mitingde ilk olarak İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıklamalarda bulundu. Soyer, "Kurtuluş'un ve kuruluşun meydanına, İzmir'e hoşgeldiniz" dedi. Kılıçdaroğlu'na seslenen Soyer, "İzmir sizi cumhurbaşkanı yapmaya kararlı. Geleceğin Türkiyesine çok yakışıyorsunuz. Bu seçimde üç büyük eşiği aynı anda aşacağız; refah, adalet, özgürlüklerimiz" ifadelerini kullandı.

"Zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var"

Mitingde konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Ülkemizde bir baştan bir başa sanayi tesisleri kurmalıyız. Herkes rahat geçinebileceği bir gelire sahip olacak. Teknoloji merkezleri kuracağız. Bizim insanlarımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulacaklarını bilmiyorlar. 14 Mayıs'ta bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. 14 Mayıs'ta desteğinizi bekliyoruz" dedi.

"Size kaybettirmek için buraya geldik"

Karamollaoğlu'nun ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Kaybedersek darbe olur diyorlar. Size kaybettirmek için buraya geldik. Bundan daha doğal ne var?" ifadelerini kullandı. "Nefret dilini yok edeceğiz" diyen Yavaş, "Ankara'da PKK'lar sayaç okuyacak dediler. Ne diyeceklerini şaşırdılar. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak. Torpili, liyakatsizliği bırakmak istemiyorlar. Ekonomi bozulmuş hangi bakanı geri getirebiliriz diyorlar. Bu ülkeyi sıfır terörle aldılar şimdi getirdikleri hal bu. Bunlar mevsimlik vatanseverler" diye konuştu. 

Yavaş'ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk bize hem Cumhuriyet'i hem milletin Meclis'ini hem de demokrasiyi emanet etti. Milletin evlatlarına güveniyoruz" dedi.  Kalabalığı "Oyları patlatmaya hazır mıyız?" diye soran İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu'nu yanına çağırarak kalabalığa kalp işareti yaptırdı.

"Gençler, beğenmediğiniz ne varsa haklısınız"

İmamoğlu'nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kürsüye çıktı. Babacan, "Gençler bu iktidar ne diyor? İş var ama gençler beğenmiyor diyor. Arkadaşlar, beğenmediğiniz ne varsa hepsinde haklısınız. Bugün bu ülkede yarınlarınızı göremiyorsanız elbette beğenmeyeceksiniz. Beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Biz de beğenmiyoruz" dedi. Babacan, "2003 yılında Sertab Erener Everyway That I Can, diyerek bize bir zafer kazandırmıştı. Yine bunları yaşayacağız. Türkiye bütün Avrupa'nın göz bebeği oluyor. Ne zaman oluyor? Düzgün yönetildiğinde oluyor" diye konuştu. 

14 Mayıs'taki bir seçim aslında bir referandum diyen Babacan, "Evet ittifaklar var. Cumhurbaşkanlığı için adaylar var. Ama aslında temelde sadece iki tercih var. Peki nedir bu tercihler? İzmir bunların cevabını biliyor. İzmir çoktan bu tercihini yaptı. İki tercih var önümüzde. Otoriterlik mi demokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü?" ifadelerini kullandı. 

"Herkes istediği gibi konuşacak"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bu şehir kutlu bir şehir ve bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu tekrar yerine getiriyor. Demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen yere düşürmediniz. Bu meydan Türkiye'nin yarınlarının müjdesidir inanın bana" dedi. Uysal'ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Eğer Cumhur İttifakı denen bu yamalı bohça yoluna devam ederse ki edemeyecek izin vermeyecek. Ama ederse özgürlük alanımız kalmayacak. Ama biz gelirsek cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcıları olarak biz, özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Gençler attıkları bir tweet dolayısıyla cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi yazacak, istediği gibi konuşacak, istediği gibi giyinecek. Bu bizim size sözümüzdür" dedi.

 "Siyasi ahlak yasası tekrar gündeme gelecek" diyen Davutoğlu, "Kimse zenginleşemeyecek. Herkes mal beyanı yapmak zorunda olacak. Size söz veriyoruz, vergilerinizle verdiğiniz bütçelerin tek bir kuruşunu haramzadelere yedirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Davutoğlu sözlerini, "14 Mayıs demokrasi bayramımız şimdiden kutlu olsun" diyerek bitirdi.

"İzmir gavur olmamayı öğreten şehirdir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de diğer liderler gibi sahneye eşiyle birlikte çıktı. Akşener, "Herkes eşiyle çıkınca ben de eşimi getirdim. Kendisi ilk defa milli oldu, utandı kaçtı" dedi. Akşener, "Bütün arkadaşlarımız anlattılar, hangi şartlarda bu seçime gidildiğini. Siz zaten bu yanlışlıkları senelerdir bizi yönetenlerden görüyorsunuz. Çaka Bey'in İzmir'ine tarih bilmeyenler tarafından gavur İzmir denildi. İzmir insanlara gavur olmamayı öğreten şehirdir. 14 Mayıs akşamı inşallah ve mutlaka 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'nu koltuğuna oturtacağız. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da emekli edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Milleti İttifakı liderlerinin ardından kürsüye cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

  • Benim umudum sizlersiniz. Türkiye'yi içine düştüğü bu durumdan çekip çıkarmamız birlikte olacak. Birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. 215 bin 650 genç İzmir'de ilk kez oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermesi gereken bir seçimdir. Bu seçimler kadın, erkek eşitliğini sağlama seçimidir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşma seçimidir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasiyi getirme seçimidir. 
  • Gençlerimiz bu seçimde tarihe bir not düşecekler. İleride çocuklarına bunları anlatacaklar: Türkiye'de otoriter bir rejim vardı, ben sandığa gittim 14 Mayıs'ta bu yönetimi değiştirdim ve gerçekten de demokratik bir yönetim inşa ettik diye anlatacaktır. Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Her şeyden önemlisi Türkiye'nin dünyayla rekabete ihtiyacı var.
  • Bir şampiyonlar ligi kurduk. En yetkin insanlarla birlikteyiz. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandıracağız. Hiç endişe etmeyin. Sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın.
  • Sizlerin oyuyla iktidar olduğumuzda 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek. Tamamı yatırıma ayrılacak. O dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye'ye getireceğim. Efendim parayı nasıl getireceksin diyorlar. Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Hukuk içinde, adalet içinde getireceğiz. Öyle gidecekler Amerika'da çiftlikler alacaklar, İngiltere'de villalar yapacaklar. Bay Kemal bunları yemez. 
  • Gençler, geleceklerini yurt dışında arıyorlar biliyorum. İşsizlik derdini biliyorum. Bugün milyonlarca evde işsiz gençlerimiz var. Evlerde huzur yok. Bu tablonun değişmesi lazım. Bu tabloyu ters yüz etmemiz lazım. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Öğrenciyle öğretmeni buluşturacağız. 
  • Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal'in mütevazi Çankaya'sına gideceğim. Saraylarda dört yerden beş yerden aylık alanlar var. Onları da keseceğiz. Onları kapının önüne koyacağım. Hiç endişe etmeyin siz. 16 uçağı var beyefendinin. Allah nasip ederse 16'sını da satıp orman yangınları için uçak alacağım.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.