“Meclisten çıkıp kısa sürede dönmeyi istemek mantıklı değil”

Gazimağusa Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Kudret Özersay’ın vekillikten istifa etmesinin ardından ‘erken seçim” açıklamaları yaparak meclise dönmeyi istemesinin mantıklı olmadığını belirterek “Bu seçimin yapılması gerekeceğini istifa ederken düşünmesi gerekirdi. İstifa sonrasında yasaya göre bir sonrakı yıl ara seçim olması gerektiğini hepimiz gayet iyi bir şekilde biliyoruz” dedi.

“Meclisten çıkıp kısa sürede  dönmeyi  istemek  mantıklı değil”
23 Mayıs 2023 Salı 09:11

banner9

Katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Gazimağusa bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ara seçimle ilgili soruya “Sayın Özersay bu konuda bir açıklama yapıp erken seçim yapılmalıydı dedi ancak erken seçim yapılsın demek;  yani öncr meclisin dışına çıkmak sonra da meclise tekrar girmek için talepte bulunmak bu kadar kısa süre içinde normal gelmiyor” şeklinde yanıt verdi.

Özersay’ın istifasından kaynaklı ara seçimin hem maliyet hem de iş hacmi iş gücü olarak bir külfet olacak böyle bir kriz döneminde israfa dayalı bir durum yarattığını belirten Ayşegül Baybars “Şu anda mecliste temsil edilen partilerin hiçbiri erken seçim kararı almadı. Sayın Özersay yaptığı açıklamada ‘Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimini oy birliği ile ertelemiştik, şu anda da oybirliğiyle ertelenenilirdi” diyor. Ama unuttuğu birşey var bu ara seçimin yapılması kararı da oy birliği ile alındı ve dolayısıyla aynı şey” dedi.

Baybars Özersay’ın da ara seçimin yapılması gerektiğini bildiği açıklamasını “Bu seçimin yapılması gerekeceğini istifa ederken düşünmesi gerekirdi. İstifa sonrasında yasaya göre bir sonrakı yıl ara seçim olması gerektiğini hepimiz biliyoruz” diyerek bitirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.