banner7

Rumlar’dan Kazakistan hamlesi!

KKTC’nin son dönemde Türki cumhuriyetler ve Orta Asya’da tanıtım açısıdan büyük atılım yapmasının ardından Rumlar’dan karşı hamle geldi ve Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında Kazakistan’da diplomatik misyon kurulması kararı aldı.

Rumlar’dan  Kazakistan  hamlesi!
22 Aralık 2023 Cuma 08:20

banner9

Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında Kazakistan’da diplomatik misyon kurulmasına karar verdi.

KKTC’nin son dönemde özellikle Orta Asya ve Türki cumhuriyetlerde tanıtım açısından büyük atılım yapması ve çok etkin bir hale gelmesinin ardından Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis dünkü toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dış politikanın temel direkleri arasında sayılan bir bölge olan Orta Asya bölgesine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Letimbiotis, bu çerçevede aynı zamanda bölgede meydana gelen ve doğrudan veya dolaylı olarak etkilendikleri konularda söz hakkına ve role sahip olma konusundaki istek ve arzuları göz önüne alındığında, Güney Kıbrıs’ın Kazakistan’daki diplomatik varlığının önemli olduğuna dikkati çekti.

Letimbiotis bundan ötürü, Rum ekonomisinin de geri dönmesine bağlı olarak, siyasi sebeplerin Rum kesiminin Orta Asya’daki varlığının güçlenmesini gerektirdiğini sözlerine ekledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.