“Zengin daha zengin fakir daha fakir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, "Ekonomi krize rağmen hükümetin hayatı ucuzlatmaya dair bir kararı yok"

“Zengin daha zengin fakir daha fakir”
04 Şubat 2023 Cumartesi 10:52

banner9

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, Hüseyin Çelik’in sunduğu Real Açı programının konuğu oldu.  Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan İncirli, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın yaptığı konuşmalara atıfta bulunarak, “Yaptığı konuşmada yasalara ve anayasaya aykırı bir konuşma yapmıştır” diyerek hükümetin henüz soruşturma başlatmadığını ifade etti.

KIB- TEK’E YATIRIM CTP HÜKÜMETLERİ ZAMANINDA YAPILDI

“Meclis kürsüsünden dile getirdiğimiz elektrik kesintileri,  Kıb – TEK’e yatırım yapılmaması, enerji üretiminin geri kalması, arızaların ortaya çıkması onarılmaması ve sürekli de kabaran elektrik faturaları mevcut” şeklinde konuştu.  İncirli, Kıb- Tek’te yolsuzluk olduğu, ihalesiz akaryakıt alımlarıyla devletin zarara uğratıldığını belirterek, “Bugün Kıb - TEK’e her ne yapıldıysa CTP hükümetleri döneminde yapıldı onun dışındaki hükümetlerde maalesef gerekli yatırım yapılmıyor” dedi.

EKONOMİK KRİZE KARŞI HÜKÜMET HİÇBİR ADIM ATMADI

Mevcut hükümette insanların sürekli vaatlerle oyalandığını dile getiren İncirli, bu vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bile belli değil diyerek, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekti.

“Ekonomik krizlerde para yer değiştirir. Demokratik ve eşit dağılımı olmaz. Bizler bu durumu yaşıyoruz zengin daha zengin ve fakir daha fakir olmaktadır.  Bunlara rağmen hükümetin hayatı ucuzlatmaya dair hiçbir kararı yok. Küçük esnafın batmaması, dar gelirlinin yaşayabilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.

Ekonomik krizin yanı sıra ilaç krizi ile de karşı karşıya kalındığına dikkat çeken İncirli, “yaşamsal ilaçların dahi eksikliğini yaşıyoruz, insanlar ölümle burun burunadır” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.