UEFA Süper Kupa'da şampiyon Real Madrid!

Real Madrid, Eintracht Frankfurt'u 2-0 mağlup ederek UEFA Süper Kupa'da şampiyon oldu.

UEFA Süper Kupa'da şampiyon Real Madrid!
11 Ağustos 2022 Perşembe 07:43

banner9

2021-2022 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupası sahibi Eintracht Frankfurt kozlarını paylaştı.

Mücadeleyi 2-0'lık skorla kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupa'sını da müzesine götürdü.

Karşılaşmanın 37. dakikasında David Alaba ile öne geçen Madrid ekibi, devreye 1-0'lık üstünlükle girdi.

Dakikalar 65'i gösterdiğinde sahneye Karim Benzema çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Bu sonuçla birlikte Real Madrid, bu kupayı 5. kez kazandı.

EN GOLCÜ İKİNCİ OYUNCU

Karim Benzema, Real Madrid formasıyla 324. golünü atarak Raul'u geride bıraktı ve kulüp tarihinin en golcü ikinci oyuncusu oldu. Cristiano Ronaldo 450 golle zirvede yer alıyor.

REAL MADRID’İN TARİHİNDEKİ 5’İNCİ SÜPER KUPA

UEFA Süper Kupa maçında Eintracht Frankfurt’u 2-0 mağlup eden Real Madrid, kulüp tarihindeki 5’inci Süper Kupa zaferine ulaştı. İspanyol ekibi daha önce 2002, 2014, 2016 ve 2017 yıllarında bu kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. 5’inci kez Süper Kupa’yı kazanan Real Madrid ayrıca bu kupayı 5’er kez müzesine götüren Barcelona ile Milan’ı da yakalamayı başardı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.