BBC'den çalışanlarına çağrı: TikTok'u telefonunuzdan silin

Hükümet yetkililerine TikTok yasağı getirilen Birleşik Krallık’ta, BBC de çalışanlarına "TikTok’u kurumsal telefonlarınızdan silin" çağrısında bulundu

BBC'den çalışanlarına çağrı: TikTok'u telefonunuzdan silin
21 Mart 2023 Salı 09:44

banner9

İngiliz hükümetinin, Çinli internet şirketi ByteDance'a ait olması nedeniyle Çin hükümeti tarafından hassas verilere erişilmesi korkusuyla TikTok'u devlet tarafından verilen telefonlarda yasaklamasının ardından BBC de hareke geçti.

İngiltere merkezli medya kuruluşu, personeline dağıttığı bir rehberde, "Gerekçeli bir iş nedeni olmadıkça TikTok'u şirkete ait kurumsal cihazına yüklemenizi önermiyoruz. TikTok'a ticari nedenlerle ihtiyacınız yoksa TikTok’u silmelisiniz” tavsiyesinde bulundu. BBC'nin kısa süre içinde uygulamayı çalışanlarının kurumsal telefonları için tamamen yasaklaması bekleniyor. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.