Tesla'ya batarya cezası
Norveç'te mahkeme Tesla'ya yazılım güncellemesiyle araçların şarj süresini uzattığı ve menzilini yavaşlattığı gerekçesiyle otomobil başına 16 bin dolar ceza verdi. Ülkede 10 binden fazla mağdur olduğu düşünüldüğünde Tesla'nın cezası 160 milyon dolara yükseliyor. Geçen yıl Apple'a da batarya yavaşlattığı gerekçesiyle 113 milyon dolar ceza verilmişti.

Norveç'te bir mahkeme elektrikli otomobil üreticisi Tesla'yı suçlu buldu.
Tüketiciler Tesla'nın yazılım güncellemesiyle aracın performansını düşürdüğünü iddia ediyordu.
Norveç basınında yer alan bilgilere göre Tesla, Norveç'te 2013 ve 2015 yılları arasında sattığı Model S ve Model X'ler için bir yazılım güncellemesi yayımladı.
2019 yılında yayımlanan güncellemeyi indiren sürücüler araç performansılarının düştüğünü farketti. Yapılan incelemeler sonucu Tesla'nın yeni güncellemeyle bataryaların şarj süresini uzattığı ve otomobilin menzilini düşürdüğü tespit edildi.
160 MİLYON DOLAR
Bir araya gelen 30'dan fazla Tesla sahibi, şirketi mahkemeye verdi. Mahkeme, Tesla Norveç şirketini suçlu buldu. Mahkeme, Tesla'yı mağdur müşterilere 136 bin Norveç kronu (16.300 dolar) ödemeye mahkum etti.
İlgili Galeriler