Twitter artık X Corp

Twitter'ı satın aldığı günden bu yana, platformu her şey için kullanılan bir uygulamaya çevirmek isteyen Elon Musk, şirketin adını değiştirdi. 4 Nisan'da mahkemeye yapılan başvuruya göre şirketin resmi ismi X Corp. olarak değişti

Twitter artık X Corp
12 Nisan 2023 Çarşamba 11:50

banner9

Twitter'ın hedeflerini genişletmeyi amaçlayan ve her şey için kullanılan bir sosyal medya uygulaması hayali kuran Elon Musk, şirketin adını değiştirdi. 4 Nisan'da Kaliforniya'da federal mahkemeye yapılan başvuruya göre şirketin adı X Corp. olarak değişti.

Musk Salı günü erken saatlerde sadece X yazan bir tweet paylaştı ancak kimse ne olduğuna anlam veremedi. Milyarder, geçtiğimiz sonbaharda Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının öncesinde ve sonrasında X fikrine kafayı takmıştı. Musk Ekim ayında Twitter satın alımının her şey uygulaması olan X'i yaratmak için bir hızlandırıcı olduğunu söylemişti. 

Elon Musk: Reklamverenler döndü, Twitter yeniden ayağa kalktı

Musk, Twitter/X'i Çin'in WeChat'ine benzer geniş kapsamlı bir hizmete dönüştürmeyi umduğunu belirtti ve geçen ay Morgan Stanley konferansında uygulamasının dünyanın en büyük finans kurumu haline gelmesini istediğini söyledi. Musk o dönemde X'in, kullanıcıların bir bankada olduğu gibi nakit paralarından faiz kazanabilecekleri eşler arası bir mobil ödeme platformu olmasını istediğini söylemiş, daha önce de uygulamasının araç çağırma ve yemek teslimatı gibi çok sayıda hizmeti içermesini istediğini belirtmişti. 

NYT yazdı: Ne olacak bu mavi tiklerin hali?

Musk'ın yatırımından güçlü bir getiri elde edebilmesi için böyle bir dönüşümü gerçekleştirmesi çok önemli: Twitter'a şirket içinde 20 milyar dolar değer biçiliyor ve bu değer geçen yılki etiket fiyatının yüzde 50'den fazla altında olduğu anlamına geliyor. Ancak Musk'ın X'in potansiyelini şirketin 250 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşması için bir yol olarak lanse ettiği biliniyor. 

Elon Musk premium özellik olan Twitter Blue'yu satmakta zorlanıyor

Musk Twitter'ı X'e dönüştürmeye odaklanmış olsa da, bu hafta Twitter'da trollük yapmak için bolca vakti oldu. 51 yaşındaki Musk, Pazartesi günü Twitter profil adını kısa bir süreliğine Harry Bōlz olarak değiştirdi ve şirketin San Francisco'daki genel merkezinin dışındaki logosunda yer alan W harfinin üzerini boyayarak kıkırdamak anlamına gelen Titter'a gönderme yaptı. 

Forbes, Musk'ın servetinin 187,6 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Twitter CEO'su bu servetiyle, dünyanın en zengin ikinci kişisi ve ABD'nin en zengin adamı. Servetinin büyük bir kısmı, CEO olarak da yönettiği elektrikli araç şirketi Tesla'daki hisselerinden geliyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.