Güney Kıbrıs Covid-19 Tedbirlerinde Bir Dizi Hafifletmeye Gidildiğini Açıkladı

Güney Kıbrıs Covid-19 Tedbirlerinde Bir Dizi Hafifletmeye Gidildiğini Açıkladı
04 Mart 2022 Cuma 18:09

banner9

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı Mihalis Hacıpandelas, epidemiyolojik göstergelerdeki istikrarlı iyileşme ve hastanelerde tedavi gören hasta sayısında azalma olması nedeniyle, Covid-19 tedbirlerinde bir dizi hafifletmeye gidildiğini açıkladı.

Alithia gazetesi, yeni tedbirlere göre 8 Mart’tan itibaren pozitif kişinin 7’inci gün yaptırdığı testte negatif sonuç alması halinde karantinasının sona ereceğini; pozitif kişiyle yakın temaslı olan kişilerin de 10+7 gün karantinada kalmak yerine, 7’inci gün yaptıracağı testte negatif olması halinde karantinadan çıkacağını yazdı.

Gazete, 8 Mart itibarıyla bazı yerlere girişte SafePass gösterme zorunluluğunun kaldırılacağını; düğün ve vaftiz törenleri dahil tüm etkinliklerde, bir araya gelebilecek toplam kişi sayısının azami 500 kişiye çıkarılacağını kaydetti.

Haberde, 8 Mart itibarıyla perakende ticaret, kumarhane ve spor salonu gibi mekanların kapasitesinin artacağı da ifade edildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.