"Delirenler" Girne'deydi...

Bu Memleket Bizim Platformu’nun (BMBP) organize ettiği, “Delirenler” Sokak Tiyatrosu, Turizm Emekçileri Sendikası’nın ev sahipliğinde, Girne’de Dome Otel Açık Hava Teras’ta halka sunuldu.

"Delirenler" Girne'deydi...
21 Eylül 2021 Salı 12:03

banner9

BMBP’den yapılan açıklamaya göre, kalabalık bir seyirci kitlesinin yer aldığı gecede, seyirci de interaktif olarak oyuna katıldı.

Oyun, pandemi koşulları göz önünde bulundurularak ve sosyal mesafeye dikkat edilerek sahnelendi.

ERSOY

Oyunun yazarı ve yönetmeni Yaşar Ersoy gecenin sonunda yaptığı konuşmada, Bu Memleket Bizim Platformu’na, ev sahipliği yapan Turizm Emekçileri Sendikası’na ve seyircilere teşekkür ederek, toplumsal, sanatsal ve kültürel varoluşlarını üretimleriyle sürdüreceklerini belirtti.

“Bir Sanatsal Direniş Eylemi” olarak sahnelenen “Delirenler” Sokak Tiyatrosu, gazete haberlerinden ve Hatice İncirli Teralı öğretmenin sosyal medya paylaşımlarından yola çıkılarak, Yaşar Ersoy tarafından yazıldı ve kurgulandı.

Oyunda, Nazım Hikmet, Faize Özdemirciler, Neşe Yaşın ve Şener Levent’in şiirlerine de yer verildi. Oyunun müzik uyarlamasını Barış Refikoğlu, afişini Umut Ersoy yaptı. Oyunda, Özgür Oktay, Döndü Özata, Erol Refikoğlu, Yaşar Ersoy, Barış Refikoğlu ve Umut Ersoy rol alıyor.

“DELİRENLER” 29 EYLÜL’DE HASDER AÇIK HAVA BAHÇESİ’NDE SAHNELENECEK

“Delirenler” Sokak Tiyatrosu son kez, 29 Eylül Çarşamba günü saat 19:30’da, Lefkoşa Halk Sanatları Derneği (HASDER) Açık Hava Bahçesi’nde, seyircilere ücretsiz sunulacak.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.