Din Gör-Sen Kadir Gecesi mesajı yayınladı

Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN), cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece  idrak edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Din Gör-Sen Kadir Gecesi mesajı yayınladı
07 Mayıs 2021 Cuma 17:19

banner9

Mesajda, Kadir Gecesi’nin,  Kur'an-ı Kerim de; “Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” ifadeleriyle anlatıldığı kaydedildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi.

 “Kadir Gecesi’ni en güzel şekilde değerlendirmek için bu gecede Kur’an-ı Kerim okunmalı veya dinlemeliyiz. Bol bol kaza namazı kılmalı, dua ve yakarışların karşılık bulduğu o anı yakalamaya niyet ve gayret etmeliyiz.

Dünyanın dört bir yanında terörün ve iç savaşların ortaya çıkardığı şiddet ve zulmün pençesinde kıvranan, acı çeken, yerini yurdunu terk eden insanları dualarımıza dahil edelim. Koronavirüs illetinin bitmesi içinde dua edelim.” 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.