Garsonlara mı güvenmeli menüye mi?

The New York Times’ın restoran eleştirmenleri Pete Wells ve Tejal Rao menüleri profesyoneller gibi yorumlamanın sırlarını anlatıyor.

Garsonlara mı güvenmeli menüye mi?
16 Nisan 2023 Pazar 16:34

banner9

Nikita Richardson / The New York Times

The New York Times’ın restoran eleştirmenleri Pete Wells ve Tejal Rao menüleri profesyoneller gibi yorumlamanın sırlarını anlatıyor.

Bir menüde nelere dikkat etmek gerek?

Tejal: Bazı menüler tek bir şeye dikkat çekecek şekilde hazırlanır. Buna biraz şüpheyle bakmakta fayda var. Küçük bir kutu içinde özellikle vurgulanan biftek gerçekten dikkat çekici mi yoksa beni daha ilginç yemeklerden uzaklaştıran bir pazarlamaya mı maruz kalıyorum? Ayrıca yüksek kaliteli, mevsimlik malzemelerle yapılan bir yemeği mevsimi dışında sipariş etmemek gerek.
Pete: Menü uzunsa her şeyi baştan sona hızla bir taramaya çalışıyorum. Elbette insanın gözü önce her restoranda görmediğiniz maddelere gidiyor. Farklı veya orijinal görünen şeylere… Bir şef menüye gerçekten klasik ve bilindik bir şey koymuşsa o tabağı müşterileri şaşırtacak bir düzeye taşımış olması gerekir.

Tavsiye konusunda garsonlara ne kadar güveniyorsunuz?

Pete: Daha yeni bir restoranda, sadece iki seçenek arasında kararsız kaldıysam tavsiye almaya eğilimindeyim. Menünün hiç değişmediği, yıllardır var olan bir yerde ise net favoriler ortaya çıkmaya başlamıştır ve garsonlar genellikle neyin iyi olduğunu bilir.
Tejal: Bazı garsonlar yemeğe çok aşina olduklarını, her şeyin tadına baktıklarını gerçekten açıkça ortaya koyuyor. Ama genellikle önce kendi siparişimi oluşturup ardından ‘Kaçırdığım gerçekten harika bir şey var mı?” diye sorarım. 

© 2022 The New York Times Company


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.