Netflix kült Fransız filmi The Wages of Fear'ı yeniden ekrana uyarlıyor

Henri-Georges Clouzot tarafından kaleme alınan kült film The Wages of Fear, Netflix tarafından ekranlara yeniden uyarlanıyor. Film, dört çaresiz insanın, nitrogliserin ile yüklü külüstür bir kamyonla çıktığı dramatik bir macerayı konu ediniyor

Netflix kült Fransız filmi The Wages of Fear'ı yeniden ekrana uyarlıyor
12 Nisan 2023 Çarşamba 11:58

banner9

Ünlü aksiyon filmi yönetmeni Julien Leclercq ile anlaşan NetflixHenri-Georges Clouzot'nun 1953 yapımı Fransız macera gerilim filmi The Wages of Fear'ı yeniden çekerek bir başka sinema klasiğine el atacak. Önümüzdeki yıl tüm dünyada Netflix'te gösterime girecek olan ve şu anda adı belli olmayan uyarlamada baş rolleri Franck GastambideAlban LenoirAna Girardot ve Sofiane Zermani paylaşacak.

Yönetmen koltuğunda, Netflix suç dizisi Ganglands'in tanınan Fransız yönetmenleri Julien Leclercq ve Hamid Hlioua oturacak. Uyarlama hakkındaki heyecanını şöyle dile getiren Leclercq, "Netflix için böylesine bir filmi uyarlamak için yeniden bir oyuncu kadrosu bir araya getirmek, beni tüm kalbimi ve cesaretimi ortaya koymaya zorluyor" diyerek "Bu çok büyük bir tutku" ifadesini kullandı.

1953 yapımı Wages of Fear

Henri-Georges Clouzot, Georges Arnaud'un aynı adlı romanından uyarlanan Wages of Fear'ın yönetmenliğini ve senaristliğini kardeşi Jean ile birlikte üstlenmişti. 1953 tarihli orijinal film, Berlinale'de en iyi film dalında Altın Ayı ve Cannes Film Festivali'nde büyük ödülün yanı sıra en iyi film dalında BAFTA kazanmıştı.

William Friedkin, Latin Amerika'nın balta girmemiş ormanlarında tehlikeli koşullarda galonlarca nitrogliserini taşımak için hayatlarını riske atmayı kabul eden dört çaresiz adamın hikayesini 1977 yapımı kült filmi Büyücü için uyarladı.

Platformlarda yeni trend kült yapımlar

  • AmazonDavid Cronenberg'in 1988 yapımı ikiz jinekologları konu alan psikolojik gerilim filmi Dead Ringers'ı Rachel Weisz'ın başrolde olduğu sınırlı bir dizi olarak uyarladı.
  • Peacock ve Sky kısa bir süre önce Fred Zinnemann'ın 1973 yapımı gerilim klasiği The Day of the Jackal'ın Eddie Redmayne'in başrolde yer alacağı bir yeniden uyarlamasını duyurdu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.